Videospeler inladen...

Prins Harry en Meghan Markle verwachten hun eerste kind

De Britse prins Harry (34) en zijn echtgenote Meghan Markle (37) verwachten hun eerste kind in de lente van 2019. Dat heeft het Britse hof laten weten. De hertog en hertogin van Sussex beginnen vandaag net aan hun eerste overzeese tournee samen, in Australië.

Prins Harry en Meghan Markle trouwden recentelijk nog, op 19 mei in St George's Chapel in Windsor. Toch komt de snelle zwangerschap niet als een complete verrassing. Het koppel liet bij zijn verloving al weten graag hun gezin uit te breiden, maar eerst alles "stap voor stap" te bekijken.

"We zijn verheugd dat we dit nieuws kunnen delen met iedereen", luidt het in een persmededeling. Het kindje dat in het voorjaar verwacht wordt, wordt zevende in lijn voor de Britse troon. (lees verder onder de foto)

AFP and licensors

Vrijdag waren Harry en Meghan (foto boven) nog aanwezig op het huwelijk van Harry's nicht, prinses Eugenie. Vandaag vertoeven ze in Australië waar ze beginnen aan hun eerste officiële reis als gehuwd paar. De overzeese tournee van Harry en Meghan kan rekenen op heel wat belangstelling, zo werd de aankomst van hun vliegtuig in Sydney alvast live uitgezonden op tv.

Naast Australië staan de komende weken ook Fiji, Tonga en Nieuw-Zeeland op het programma. Harry en Meghan wacht een druk programma: ze zullen verspreid over 16 dagen 76 bezoeken afleggen. De focus van hun reis ligt op de Invictus Games, de Olympische Spelen voor militairen die tijdens hun werk lichamelijk of geestelijk gewond raakten. De Games vinden plaats van 20 tot 27 oktober in Sydney. Harry is een van de bekende drijvende krachten.   

Videospeler inladen...

Meest gelezen