BELGA/DIRKX

Politie valt binnen in twee Opel-vestigingen in Duitsland

De Duitse politie is binnengevallen bij autobouwer Opel, op verdenking van fraude rond dieselemissies. Er vinden huiszoekingen plaats in de Opel-sites in Rüsselsheim en Kaiserslautern, weet de Duitse krant Bild. Die weet ook dat mogelijk 95.000 Opel-dieselauto’s van de nieuwste generatie (Euro 6-norm) sjoemelsoftware hebben meegekregen.

Het gaat om auto's van de modellen Insignia, Zafira en Cascada gebouwd tussen 2012 en 2017. Bij de voertuigen in kwestie zou de extra emissiereiniging uitgeschakeld worden bij hoge toerentallen en bij bepaalde buitentemperaturen. Opel heeft altijd gezegd dat dat nodig is om de motor te beschermen.

Een woordvoerder van Opel, een dochteronderneming van het Franse autoconcern PSA, zegt dat het bedrijf zijn volledige samenwerking verleent aan het onderzoek. Opel benadrukt ook dat zijn auto’s voldoen aan de vigerende normen.

Meest gelezen