Politieke bom ontploft in Menen

Coalities vormen om de grootste partij uit te schakelen, het hoort bij politiek. Maar dat zorgt uiteraard soms voor grote ontgoochelingen. Huidig burgemeester Martine Fournier van CD&V wordt opzij gezet. Haar coalitiepartners Open VLD en N-VA hebben een coalitie gemaakt met SP.A. Eddy Lust, lijsttrekker van Open VLD, wordt de nieuwe burgemeester van Menen.

Hoewel CD&V het meest stijgt in Menen en Martine Fournier in haar eentje meer voorkeursstemmen haalt dan de drie andere lijsttrekkers samen, vliegt ze dus uit de meerderheid. Ze geeft toe dat ze de bui al in mei zag hangen, omdat ze werd gewaarschuwd voor een voorakkoord. CD&V deed er dan alles aan om zo goed mogelijk te scoren om hen niet de kans te geven een meerderheid te vormen. Hun resultaat was erg goed. De partij haalde net geen 30%. Dat is een stijging met bijna 6%. Toch was het net niet genoeg om de coalitie tegen haar partij te vermijden. 

Zwaar teleurgesteld


Uiteraard is huidig burgemeester Martine Fournier ondanks haar sterke score ontzettend ontgoocheld. De nieuwe burgemeester Eddy Lust kreeg nog niet eens de helft van de voorkeursstemmen die Fournier haalde. Gisteren was het dan ook een wrange avond: "Zelfs niemand nam de telefoon op. Het was duidelijk dat ze bij elkaar zaten en niemand het lef had om met mij te praten." Fournier vindt het vooral ook jammer voor enkele jongeren op haar lijst. Doordat sommigen goed scoorden, zouden die normaal gezien kunnen zetelen. 

Meest gelezen