Ex-Radio 2 presentator Nico Blontrock wordt schepen in Brugge

Nico Blontrock die jarenlang presentator was bij Radio 2 West-Vlaanderen wordt schepen in Brugge. Hij haalde 3.565 voorkeursstemmen op de lijst van CD&V.

Begin maart kondigde Nico Blontrock aan dat hij kandidaat zou zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge. Dat deed hij met gemengde gevoelens, want hij was intens verknocht aan de microfoon en zijn bizar ochtendritme. Maar hij is ook erg verknocht aan zijn stad Brugge. Zijn ambitie was: schepen worden. Als zesde op de lijst van CD&V was dat behoorlijk gewaagd, maar hij is geslaagd in zijn opdracht. Met 3.565 voorkeursstemmen haalt hij de vijfde meeste stemmen in Brugge en de derde van zijn partij CD&V, die met Dirk De fauw de burgemeester levert. 

Schepen van ...?


Het staat dus vast dat Nico Blontrock schepen wordt, maar het is nog te vroeg om te weten welke bevoegdheid hij krijgt. Zelf droomt hij van cultuur.

Hallo micro


Nico werkte bijna 30 jaar voor de VRT, de laatste jaren als presentator van Start Je Dag op Radio 2 West-Vlaanderen. Voor hij in Kortrijk begon, werkte hij al voor lokale radiostations en als freelancejournalist in Brugge. Zit zijn carrière er bij Radio 2 nu op? "Normaal gezien wel, want een legislatuur duurt zes jaar. Maar zeg nooit, nooit!", zegt Blontrock. En wat met zijn beruchte biologische klok? "Ik sta nog altijd op om 5 uur 's ochtends, dat is toch dik 2 uur later dan vroeger."

Meest gelezen