Johan Sauwens: "Signaal van de kiezer niet begrepen in Bilzen"

Johan Sauwens (Trots op Bilzen) haalde de meeste voorkeursstemmen (5220). Dat zijn er een pak meer dan de nieuwe burgemeester Bruno Steegen (Beter Bilzen, 2667) en toch staat Sauwens aan de kant.

Je kan in Bilzen gerust spreken over het einde van een tijdperk. Lang hebben daar burgemeesters met een Vlaams-nationalistische stempel het beleid bepaald. Maar daar komt nu een einde aan. De nieuwe burgemeester is de liberaal Bruno Steegen van Beter Bilzen.

Niet geluisterd naar kiezer


"Ik vind het vooral jammer voor de kiezer", zegt Johan Sauwens. "De kiezer heeft het huidige bestuur afgestraft. De coalitie van Frieda Brepoels verliest 13.5%. Maar N-VA zal mee blijven besturen. Ze zetten zonder verpinken hun harde beleid van de voorbije jaren verder. Ik vind het een gemiste kans. We hadden gehoopt een socialer beleid te kunnen voeren, helaas."

Hardnekkigheid


"Ik voelde al geruime tijd een soort vijandigheid en hardnekkigheid in het kamp van Brepoels. Het was al snel duidelijk dat wij daar met Trots op Bilzen niet welkom waren."

"Wat ik nu ga doen? Ik ga afwachten en kijken hoe de meerderheid zich de komende dagen zal vormen. Ik ga geen overhaaste beslissingen nemen."

 

 

Meest gelezen