Videospeler inladen...

Trump erkent klimaatverandering, maar twijfelt of de mens de oorzaak is

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een interview met CBS News toegegeven dat klimaatverandering een realiteit is. Maar hij twijfelt nog steeds of die klimaatverandering wordt veroorzaakt door menselijke activiteit.

"Ik denk dat er iets aan het gebeuren is. Iets is aan het veranderen. En het zal opnieuw veranderen. Ik denk niet dat het een 'hoax' is", zei Trump in het televisie-interview, na de doortocht van de verwoestende orkaan Michael. Maar tegelijk blijft de president twijfelen aan de oorzaak van de opwarming van de aarde. "Ik weet niet of dit aan de mens ligt. Ik wil dan ook geen biljoenen en biljoenen dollars uitgeven. Ik wil geen miljoenen en miljoenen jobs zien verdwijnen." 

Ik weet niet of dit aan de mens ligt. Ik wil dan ook geen biljoenen dollars uitgeven. Ik wil geen miljoenen jobs zien verdwijnen

Donald Trump

Trump zei verder: “Ik ontken niet dat er klimaatsveranderingen zijn”, maar hij liet wel uitschijnen dat de opwarming zich ook misschien vanzelf zou kunnen herstellen.  Daarnaast wees de Amerikaanse president erop dat vele experts rond klimaatverandering een belangrijke politieke agenda hebben.

Trump voordien sceptisch over klimaatverandering

 In het verleden liet Trump zich nog sceptisch uit over het feit of er nu echt sprake was van klimaatverandering. De Verenigde Staten trokken zich vorig jaar ook terug uit de klimaatakkoorden van Parijs, waarbij concrete afspraken gemaakt werden om de opwarming van de aarde tegen te gaan

Meest gelezen