Actiev haalt 73,5% van de stemmen in Vorselaar

Actiev in Vorselaar behaalde de monsterscore van 73,5% van de stemmen. Geen enkele partij in Vlaanderen doet het zo goed. Burgemeester Lieven Janssens is dus herkozen.

De grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Vorselaar is Actiev. De partij van burgemeester Lieven Janssens behaalt vijftien zetels, dat is goed voor 73,5% van de stemmen. CD&V behaalt vier zetels of 26,5% van de stemmen. Sp.a en N-VA namen zelfs niet meer deel aan de verkiezingen in Vorselaar.

Overdonderend


Met deze verpletterende meerderheid behoudt Lieven Janssens zijn burgemeesterssjerp."Het was een overdonderend resultaat", vertelt Lieven Janssens. "Wij hebben dus weinig geslapen vannacht. Er stroomt nog altijd adrenaline door mij. De laatste jaren werd Actiev een groep die door veel mensen gedragen wordt in Vorselaar. Er is hier iets heel unieks ontstaan, een samenwerking tussen verenigingen, vrijwilligers, gemeentes en organisaties allemaal samen."

Vanwaar het succes?


Actiev is een onafhankelijke partij die volledig losstaat van de nationale politiek. "Dat maakt het heel bijzonder en verbindend, mensen kunnen in Vorselaar samenwerken aan projecten", aldus de nieuwe burgemeester.

Meest gelezen