BELGA/CLAUS

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove: "Voor mij is het nu gedaan"

Voor Ludwig Vandenhove van SP.A was het gisteren een zwarte dag: hij werd geen burgemeester van Sint-Truiden, ondanks 4084 voorkeursstemmen, én is zijn plaats als gedeputeerde kwijt.

Het is een bittere pil om door te slikken voor Ludwig Vandenhove. Ondanks het hoge aantal voorkeursstemmen (meer dan Veerle Heeren trouwens) zal zijn partij niet mee besturen in Sint-Truiden en wordt Vandenhove geen burgemeester. Huidig burgemeester Heeren van CD&V gaat voor een coalitie met Open VLD en N-VA. "Ik heb nog geen contact met haar gehad, maar ik zal haar vandaag proficiat wensen."

Anti-Vandenhove-coalitie


"We wisten dat het een anti-Vandenhove-coalitie zou worden. Ik link dat zelf aan de paarse coalitie die ik in 1995 als burgemeester heb geïnstalleerd. Ik denk dat de toenmalige CVP dat nooit verteerd heeft. Omdat ze vonden dat de stad van hen was en in handen moest blijven van christendemocraten."

Zwarte dag voor rood


SP.A verdwijnt ook uit het provinciebestuur en daarmee is Vandenhove zijn job als gedeputeerde kwijt. "Ik heb vannacht niet goed geslapen. Het is een zwarte dag voor rood, want ook in Beringen en in Lommel hebben we geen socialistische burgemeester meer. We moeten nu rustig analyseren wat er fout gelopen is. Maar hoe dan ook, voor mij is het gedaan. De toekomst is aan de volgende generatie."

 

 

 

Meest gelezen