Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Zinzen en Van Cauwelaert zijn blij dat De Wever zijn humor terugvond: de opmerkelijkste fragmenten uit hun analyse  

Een laatste keer analyseerden Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert de verkiezingen bij Ivan De Vadder. Ze zijn blij dat Bart De Wever (N-VA) zijn humor heeft teruggevonden na de verkiezingen. En in Gent heeft Mathias De Clercq (Open VLD) voor zijn beurt gesproken. Hem wacht mogelijk hetzelfde lot als zijn grootvader Willy De Clercq. We lijsten de opmerkelijkste fragmenten voor u op.

Antwerpen: de humor van De Wever en de Groene vrienden van Walter

Videospeler inladen...

Na het bekendmaken van de verkiezingsuitslag in Antwerpen werd Bart De Wever door zijn medewerkers naar de andere partijleden geëscorteerd. De Wever noemde zijn medewerkers zijn schild en zijn vrienden. Walter Zinzen is zeer tevreden dat Bart De Wever schijnbaar zijn humor heeft teruggevonden. Hij vindt het wel jammer dat het net over "Schild en Vrienden" gaat. 

Videospeler inladen...

Antwerpse Groene vrienden van Zinzen vrezen dat hun partij voor de oppositie zal kiezen. Volgens Van Cauwelaert kunnen de "groene avances" van De Wever tactisch zijn: "Dan kan De Wever zeggen: ik wil samenwerken, maar zij niet."

Gent: gaat Mathias dezelfde kant uit als zijn grootvader Willy De Clercq?

Videospeler inladen...

In Gent riep Open VLD-lijsttrekker Mathias De Clercq zichzelf uit als burgemeester. "Te voorbarig", zeggen Zinzen en Van Cauwelaert. "Hij verwees in zijn speech naar zijn opa Willy De Clercq. Dan zou hij moeten weten dat die ooit ook zegezeker was en dat hij op slinkse wijze door de christendemocraat Placide De Paepe verslagen werd", zegt Van Cauwelaert.

Brussel: liberalen afgestraft voor federale coalitie met N-VA

Videospeler inladen...

In Brussel heeft de federale politiek doorgewogen op de uitslag. De socialisten werden, ondanks de schandalen niet afgestraft. Maar de Brusselaars zijn niet tevreden met een aantal door de liberalen uitgevoerde maatregelen in de federale regering Michel samen met de N-VA.

Zinzen en Van Cauwelaert zaten eerder op de dag ook bij "Nieuwe feiten" op Radio 1.  Lees hier het artikel: Van nieuwe vijver voor Vlaams Belang tot doorbreken van cordon sanitaire? Zinzen en Van Cauwelaert analyseren 

Meest gelezen