Agent gebruikt tortillachips om varken mee te lokken

Het waren dan wel geen paarlen voor de zwijnen, voor dit varken kon de pret niet op toen de politie van San Bernardino County, in de Amerikaanse staat Californië, het dier naar zijn originele verblijfplaats lokte met de inhoud van de brooddoos van een van de agenten. Het dier dat ontsnapt was en een aantal buurtbewoners naar hun telefoon deed grijpen om de politie te verwittigen, liet zich de Doritos-tortillachips, die nochtans meestal met een salsadip worden geserveerd, duidelijk welgevallen. Het was in ieder geval een luchtige interventie voor de plaatselijke politie die de foto’s en beelden graag via sociale media deelden.

"Het was alvast geen telefoontje dat in de lijst van normale oproepen zal terechtkomen", aldus het San Bernardino County Sheriff’s Department, "De oproep had het over een varken met de grootte van een pony, dat rondhing in de buurt. Een van onze agenten heeft dan het dier terug naar zijn eigenaar gelokt met de Doritos-chips die ze in haar brooddoos had. Wat uiteindelijk lukte."

(Let op: deze Instagram-post bevat meerdere bladzijden)

"Het was alleszins plezant! Dieven vangen en varkens veilig afleveren, het hoort allemaal bij onze taak. En voor wie het interesseert, de smaak van de Doritos was 'Poppin Jalapeno'", aldus de mededeling nog.

Nadien reageerde het politiebureau nog met:

Meest gelezen