Stefaan Devleeschouwer (Open VLD) wordt burgemeester van Brakel

Het is niet Alexander De Croo, maar wel Stefaan Devleeschouwer (beiden Open VLD) die de komende zes jaar de burgemeester van Brakel wordt. De nieuwe burgervader haalde maar liefst 700 stemmen meer van vice-premier De Croo.

Brakel kreeg na het tellen van de stemmen een verrassing van formaat. De kiezers daar stemden massaal voor de liberale Stefaan Devleeschouwer. Hij was tot voor de campagne begon waarnemend burgemeester. In april stapte hij nog op als nadat hij bij een ongeval betrokken raakte. Maar vanaf 1 januari is hij de "echte" burgemeester. Zelf verklaart hij zijn goede resultaten door te wijzen dat hij als waarnemend burgemeester dicht bij de mensen stond. 

Geen coalitie nodig

Het andere kopstuk in Brakel, Herman De Croo, bevestigt ondertussen dat Open VLD geen coalitiepartner erbij gaan nemen. Volgens hem is dat niet nodig omdat ze een comfortabele meerderheid van 15 op de 23 zetels hebben.

kasto80

Meest gelezen