Videospeler inladen...

Durbuy stemt niet tegen Marc Coucke

Ondernemer Marc Coucke hield zondag met grote aandacht de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Durbuy in het oog. Daar kwam een lijst van burgers op die tegen de grote toeristische plannen van Coucke in het Ardense dorpje zijn. De lijst behaalde uiteindelijk geen zitje in de gemeenteraad.

In Durbuy behoudt burgemeester Philippe Bontemps (CDH) zijn absolute meerderheid. Zijn lijst "Bourgmestre" veroverde 15 zitjes in de gemeenteraad. De gezamenlijke lijst van de PS en MR "Comm1Passion" krijgt 5 zitjes en Ecolo 1. Maar in het dorp was het vooral uitkijken naar het resultaat van "Changeons!", een lijst van burgers die zich verzetten tegen de toeristische plannen van Marc Coucke. Zij kregen minder dan 5% van de stemmen en maken geen aanspraak op een zitje in de gemeenteraad.

In "De afspraak op vrijdag" zei Marc Coucke zeer benieuwd te zijn naar de uitslag in Durbuy. Hij investeerde al fel in het Luxemburgse dorpje en nam er onder andere het avonturenpark "La Petite Merveille" en hotel-restaurant "Le Sanglier des Ardennes" over. En hij heeft nog plannen om het toeristische karakter van het dorp uit te breiden. Het volledige project van Coucke beslaat zo'n 500 hectare.

Maar niet alle inwoners van Durbuy zijn blij met de grote plannen van Coucke. Ze vrezen dat hun dorp zijn authenticiteit zal verliezen als het nog meer toeristen aantrekt. Andere inwoners zijn net tevreden dat er geïnvesteerd wordt en dat er jobs gecreëerd worden.

Herbekijk hier de rondleiding die "Pano" in het voorjaar kreeg van Marc Coucke in Durbuy:

Videospeler inladen...

Meest gelezen