Videospeler inladen...

FilmWard tipt 3 intense films: Amerikaanse astronauten, een seriemoordenaar en een meesterwerk

Het bioscoopaanbod deze week bestaat uit enkele intense films: de autronautenprent "First man" over de eerste maanlanding, het gruwelijke verhaal over een seriemoordenaar in "The house that Jack built" en een meesterwerk van eigen bodem "Girl".

Vanaf deze week speelt "Girl" eindelijk in de Belgische bioscopen. De film ging begin mei in wereldpremière op het filmfestival van Cannes en heeft sindsdien een aantal internationale prijzen gewonnen. "Girl" vertelt het verhaal van de 15-jarige transgenderballerina Lara, onwaarschijnlijk vertolkt door de jonge Victor Polster, een mannelijke danser die het transgendermeisje speelt. Meesterlijke cinema temeer omdat het om de debuutfilm gaat van de 27-jarige Gentse cinéast Lucas Dhondt.

De Hollywoodfilm "First man" is een film over de eerste man op de man Neil Armstrong, vertolkt door Ryan Gosling. De film gaat over de jaren in de aanloop naar de maanlanding in 1969. Het koppel Armstrong verliest hun 2-jarige dochtertje aan kanker. De schaduw en de rouw daarvan zullen blijven hangen over wat Neil Armstrong als astronaut zal presteren. Het is een hele intieme film over een grootse historische gebeurtenis, heel goed in beeld gebracht door Damien Chazelle, de gevierde regisseur van "La la land".

De Deense topregisseur Lars Von Trier zorgt ook deze keer voor de nodige controverse met zijn nieuwe film over een seriemoordenaar "The house that Jack built". In het behoorlijk gruwelijke verhaal zien we hoe een psychopaat, gespeeld door Matt Dillon, slachtoffers maakt. Vaak zijn dat vrouwen gespeeld door onder andere Uma Thurman en Sofie Gråbøl, de Deense topactrice uit The Killing. Deze lange film van een forse 155 minuten is niet altijd even prettig om naar te kijken en het is moeilijk om te begrijpen wat Van Trier hier probeert te vertellen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen