Geen tuin? Koop eens een bos!

Wat als je in de stad woont en maar een kleine tuin hebt? Dan koop je toch gewoon een bos! Dat deed het gezin van Isabel Lens, samen met twee bevriende koppels. Sinds enkele weken zijn zij enthousiaste eigenaars van hun eigen bos in Landskouter.

"We hebben gezocht op 2dehands.be naar een wei of een bos of een vakantieverblijf. Eén van de vrienden heeft dit bos gezien en toen zijn we samen komen kijken. Het was zo mooi dat we meteen wisten dat we dat moesten hebben", aldus Isabel. De vriendengroep komt uit de Kempen, maar woont nu in Gent. Ze groeiden allemaal op met veel bossen en dat misten ze wel. Vooral voor de kinderen vonden ze een grote 'speeltuin' belangrijk. 

Voor 40.000 euro was het bos van hen, maar er zijn best wel wat regels aan verbonden, volgens Isabel: "Je mag niet zoveel. Je mag hier zijn. We hebben er van de vorige eigenaar wel een bosmaaier bijgekregen en we gaan wat fruitbomen bijplanten aan de rand. In een bos mag je ook niks permanent bouwen, maar we hebben hier wel een tent staan. Dat is ook gezellig hé!"

Het aantal privé-eigenaars van bossen is de afgelopen jaren gestegen, maar zien kopers dat dan als een investering? "Op financieel vlak zien we het niet echt als een investering. Prijzen blijven ook vrij stabiel, dat is natuurlijk anders dan de huizenmarkt. We beschouwen het wel als een investering in onze vriendschap en in het bos natuurlijk", zegt Isabel.

De vriendengroep wil hun bos ook niet afsluiten. Passanten die het bos met respect behandelen, zijn ook altijd welkom om er te wandelen. Heb je trouwens zelf zin in een fijne boswandeling (of wil je ook op zoek naar jouw eigen stukje bos), dan is deze week het ideale moment daarvoor. Het is namelijk de Week van het Bos en er worden heel wat activiteiten georganiseerd.  

kasto80

Meest gelezen