Videospeler inladen...

Harry en Meghan krijgen de eerste babycadeaus: "Australië was echt de beste plek voor de aankondiging"

De eerste dag van hun officiële 16-daagse bezoek aan Australië, Tonga, Fiji en Nieuw-Zeeland is bijna achter de rug, en Harry en Meghan blijken ook down under onbetwiste publiekslievelingen. Sinds ze in Sydney de geboorte hebben aangekondigd van hun eerste kind, voor "de lente van 2019", is de populariteit van de hertog en hertogin van Sussex zo mogelijk nog gestegen.

Een eerste moment waar de fotografen in Sydney van mochten smullen, was een bezoek aan de dierentuin van Taronga, waar Meghan het lint mocht doorknippen om het Taronga Institute of Science and Learning te openen. Haar echtgenoot onthulde een gedenkplaat.

Het Britse prinsenpaar kreeg bloemen van twee schattige kinderen, met wie ze van een welkom ongedwongen momentje genoten. Ze namen ook de tijd voor een geleide wandeling door de zoo. Meghan was elegant in een nauwsluitende crèmekleurige jurk, die nauwelijks opbolde, en op pumps.

Daarna ging het gezelschap naar de residentie van Peter Cosgrove, de gouverneur-generaal, die in Australië de monarchie, de Britse koningin Elisabeth, vertegenwoordigt. Daar kregen Harry en Meghan hun eerste cadeautjes voor de baby: een symbolische knuffel in de gedaante van een kangoeroe, en een paar babylaarsjes uit schapenvacht van een welbekend Australisch schoenenlabel.

Tijdens de receptie sprak de aanstaande vader namens hun beiden zijn dank uit: "We konden oprecht geen beter plek bedenken om onze komende... baby aan te kondigen, jongen dan wel meisje", zei hij strategisch.

De Australische tournee van Harry en Meghan, waarin maar liefst 76 officiële bezoeken zijn gepland, heeft als hoogtepunt de Invictus Games, de Olympische Spelen voor gewonde militairen. Harry is een van de boegbeelden van de spelen, die lopen van 20 tot en met 27 oktober in Sydney. Het was op de editie van vorig jaar in Toronto dat Harry voor het eerst samen met Meghan Markle in het publiek verscheen.

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen