Videospeler inladen...

Centrum van Oudenburg opnieuw open na gaslek

Het centrum van Oudenburg is deze ochtend een tijdlang ontruimd geweest door een gaslek ter hoogte van de bibliotheek. Er was een veiligheidszone van 1 kilometer ingesteld en het gemeentelijk rampenplan was afgekondigd. Het lek is gedicht en alle gevaar is geweken. Mensen kunnen terug naar huis.

In Oudenburg, in West-Vlaanderen, is het centrum opnieuw toegankelijk. Mensen mogen terug naar huis, kinderen naar school of naar het kinderdagverblijf, winkels kunnen terug openen. Vanmorgen werd de buurt opgeschrikt door een gaslek ter hoogte van de bibliotheek. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De buurt werd geëvacueerd.

De kinderen van VBS Heilige Familie, kinderdagverblijf Oogappeltjes en de mensen in de Hoogstraat werden overgebracht naar de sporthal. Ook de Arnoldusschool werd ontruimd. De kinderen van die school werden naar de winkel van Facq gebracht.

De Hoogstraat, een deel van de Kerkstraat en de omgeving van de Markt waren afgesloten voor verkeer. Aan de mensen uit de Weststraat, Hoogstraat, Marktstraat, het Marktplein, de Ettelgemsestraat, Mariastraat, Kerkstraat en de Kapellestraat werd gevraagd om hun huizen te verlaten. Opvang voor hen werd voorzien aan het cultuurcomplex IPSO Facto.    

Ondertussen is alle gevaar geweken. Het lek is hersteld, alleen de elektriciteit is er nog afgesloten. De oorzaak van het gaslek zou een verhitte elektriciteitskabel zijn die naast de gasleiding lag en een gat in die leiding zou hebben gebrand.

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen