Jambon (N-VA): "Francken is één van de opties om minister van Defensie te worden"

Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) is één van de opties om Steven Vandeput op te volgen als minister van Defensie. Dat zegt vicepremier Jambon in "De ochtend" op Radio 1. 

Wie zal Steven Vandeput vervangen als minister van Defensie en Ambtenarenzaken in de regering-Michel nu de N-VA'er burgemeester wordt van Hasselt? Volgens N-VA-vicepremier Jan Jambon wordt die vervanging "in de komende weken rustig bekeken". In de kranten wordt daarover al duchtig gespeculeerd.

Onder meer de naam van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) duikt daarbij op. "Theo is een man met veel kwaliteiten. Hij is één van de opties", zo zei Jambon in het VRT-radioprogramma De Ochtend. "Maar we hebben nog tijd tot 1 januari", klonk het nog.

Jan Jambon, minister van Veiligheid voor N-VA, eerder in "De ochtend" op Radio 1

Meest gelezen