Naaktzwemmer duikt in haaienverblijf: "Onverantwoord en gevaarlijk"

Afgelopen vrijdag kregen de bezoekers van "Ripley’s Aquarium of Canada" in Toronto meer waar voor hun geld, toen een man zich naakt tussen de haaien waagde. Nadat hij zich had uitgekleed, zwom hij rond in het aquarium, tot grote verbazing van die bezoekers. Zelfs toen de man aangemaand werd het te verlaten, dook hij nogmaals achterwaarts het water in. Daarna wist hij de veiligheidsmedewerkers te verschalken en kon hij wegvluchten. De politie van Toronto kon de man intussen identificeren en is op zoek naar hem.

"Ripley’s Aquarium of Canada" is een van de grootste toeristische attracties van Toronto met de langste onderwaterkijktunnel van Noord-Amerika. Er zouden meer dan 20.000 waterdieren gehuisvest zijn. In een van de aquaria, waar 14 haaien rondzwemmen, besliste daar afgelopen vrijdag een man om te 'skinnydippen'. 

Manager Peter Doyle op nieuwswebsite National Post: "Dit is de eerste keer dat we iets dergelijks meemaken. De haaien in het water zijn niet vanuit zichzelf agressief. Maar welk dier je ook verrast, of het nu een hond of een haai is, de kans dat je aangevallen wordt, neemt dan erg toe. Ook al leek het alsof de haaien meer schrik hadden van hem dan omgekeerd."

"De man zag er in ieder geval niet dronken uit."

"We hopen dat deze man door de politie gevat wordt en dat hij alle aanklachten mogelijk volgens de wet aan zijn been heeft. Want wat hij deed was onverantwoord en gevaarlijk. En zijn daad was duidelijk vooraf gepland en opzettelijk."

De politie kon de man intussen identificeren en is op zoek naar hem.

Meest gelezen