Olie op stranden van Saint-Tropez na scheepsramp nabij Corsica

Op verschillende stranden in het zuidoosten van Frankrijk zijn olieresten aangespoeld. Dit zou het gevolg zijn van een scheepsramp, die meer dan een week geleden plaatsvond in de buurt van Corsica. 

Volgens Roland Bruno, de burgemeester van de gemeente Ramatuelle, zijn er "grote hoeveelheden olieresten aangekomen aan de kust, over een lengte van 16 kilometer". De brandstof kwam terecht "in de baaien en op de stranden". Onder meer het strand van Pampelonne, in de buurt van Saint-Tropez, is getroffen.

De vervuiling lijkt afkomstig van de botsing tussen twee schepen, die op 7 oktober plaatsvond, zo meldt de maritieme prefectuur van de Middellandse Zee. Concreet gaat het over het Tunesische transportschip Ulysse en het Cypriotische containerschip CLS Virgini. Ongeveer 600 kubieke meter brandstof zou in het water beland zijn.

De meeste olie kon worden weggehaald van de stranden. Maar resten "hebben zich vermengd met de Posidonia (een soort zeegras) die op de stranden werden geworpen", besluit de prefectuur.

Meest gelezen