Belga

Staking bij winkels van groep Mestdagh

In 52 winkels van de groep Mestdagh  in Brussel en Wallonië wordt vandaag gestaakt.  De onderhandelingen over een sociaal plan bij de herstructurering zitten muurvast, zeggen de vakbonden. 

Begin mei werd bij groep Mestdagh, dat in totaal 83 winkels van Carrefour-market telt, een grote herstructurering aangekondigd. Daarbij zouden 450 van zo'n 2.300 jobs verdwijnen.  

Maar de gesprekken over het sociaal plan bij die herstructurering zitten volgens de vakbonden muurvast.  Gisteren draaide een laatste vergadering op niets uit.  De vakbonden willen snel een oplossing omdat SWT,  of brugpensioen met bedrijfstoeslag , op 56 jaar, enkel nog mogelijk is tot eind dit jaar.  

De vakbonden zijn van plan om drie dagen te staken. Dat gebeurt nu al in 52 winkels in Brussel en Wallonië.  In verschillende winkels zijn nog personeelsvergaderingen gepland. Mogelijk zullen daar ook acties volgen, waarschuwen de bonden.

Meest gelezen