AFP or licensors

Nieuwe balans na doortocht Michael in Florida: 30 doden

De orkaan Michael heeft al aan minstens dertig mensen het leven gekost, zo blijkt uit een nieuwe balans die de lokale autoriteiten hebben vrijgegeven. Michael trok vorige week door het zuidoosten van de VS. Met categorie 4 was het één van de zwaarste orkanen ooit in Florida.

In die deelstaat vielen er al zeker twintig doden. In Georgia was er één dodelijk slachtoffer, in North-Carolina drie en in Virgina zes. Er wordt gevreesd dat de balans nog hoger zal zijn, want heel wat dorpen zijn volledig vernield. De hulpdiensten zijn nog altijd puin aan het doorzoeken.
Honderden mensen werden opgegeven als vermist, bericht het persagentschap Reuters. Het gaat veelal om oudere mensen, vaak gehandicapt en/of vereenzaamd.

In Florida zaten dinsdag nog bijna 137.000 huishoudens en bedrijven zonder elektriciteit. Op verschillende plaatsen wordt voedsel en water uitgedeeld. Inwoners van wie het huis werd vernield, kunnen terecht in tijdelijke opvangplaatsen. De meeste scholen in het orkaangebied blijven tot nader order gesloten.

Meest gelezen