Videospeler inladen...

Van Besien na eerste gesprek met De Wever: "Was interessant, maar we zijn geen kandidaat om samen bestuur te vormen"

Groen-kopman Wouter Van Besien heeft een eerste gesprek gehad met burgemeester Bart De Wever (N-VA) over de vorming van een nieuw bestuur in Antwerpen. Na afloop herhaalde Van Besien dat zijn partij geen kandidaat is om samen met de N-VA te besturen. Er volgt later wel nog een tweede gesprek.

De Wever heeft gisteren en vandaag de verschillende partijkopstukken laten langskomen in volgorde van aantal zetels, van klein naar groot. Groen-lijsttrekker Van Besien kwam dus als laatste aan de beurt.

"Het was een heel interessant gesprek. Wij hebben ook aangegeven wat voor ons zeer belangrijk is en waarvoor onze kiezers ons een mandaat hebben gegeven; gezonde lucht, betaalbare woningen en respectvol samenleven", verklaarde Wouter Van Besien achteraf. "Maar we hebben ook onze positie duidelijk gemaakt dat we geen kandidaat zijn om samen een bestuur te vormen."

Antwerps formateur De Wever heeft Groen desalniettemin uitgenodigd voor een tweede informatief gesprek. "En om te praten, daar zeggen we nooit neen tegen. Dus in die zin zal er wel nog een gesprek volgen", aldus Van Besien.

Eerder vandaag had Bart De Wever ook een gesprek met Filip Dewinter van Vlaams Belang en met SP.A-lijsttrekker Jinnih Beels. "Het was een correct gesprek", liet Beels achteraf optekenen. "We hebben kunnen zeggen wat we wilden en wat voor ons belangrijk is. Het is in het belang van de Antwerpenaren dat we die gesprekken voeren. Maar wij zijn niet de winnende partijen, het is aan de burgemeester om de volgende stappen te zetten."

Videospeler inladen...

Meest gelezen