Videospeler inladen...

Voedingsgroep Ardo is Onderneming van het Jaar

De voedingsgroep Ardo uit Ardooie ontvangt de prijs van Onderneming van het Jaar. Dat is een jaarlijkse prijs die EY organiseert samen met de krant De Tijd en BNP Paribas Fortis. CEO Rik Jacob ontving de prijs uit de handen van vicepremiers Jan Jambon en Alexander De Croo. 

Ardo is een wereldspeler in de productie van diepvriesgroenten en -fruit. De jury gelooft dat het familiebedrijf klaar staat om wereldwijd een belangrijke rol te spelen in de voedingsindustrie. "Ardo is een sterke Belgische familieonderneming die met durf en talent heel mooie resultaten weet neer te zetten."

"Bovendien zet het bedrijf ook sterk in op duurzaamheid. Het familiebedrijf is zo uitgegroeid tot een onbetwiste Europese leider en staat klaar om wereldwijd een belangrijke rol te spelen", vertelt Michèle Sioen, voorzitster van de jury. Het familiebedrijf telt 21 bedrijven in negen landen en haalde het van de Duffelse aluminiumproducent Reynaers Group en houtbedrijf Decospan uit Menen.

Daarnaast ontving Ontoforce dit jaar de Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar. Het bedrijf maakt technologie die big data ultrasnel en op een eenvoudige manier opvraagbaar maakt voor iedereen. De Vlaamse regering wil met die prijs snelgroeiende ondernemingen in volle ontwikkelingsfase aanmoedigen en belonen voor hun geleverde inspanningen.

Meest gelezen