Walvis Brugge wordt afgebroken

De grote plastic walvis die in de Reien in Brugge staat wordt afgebroken. Het kunstwerk was zowat het symbool van de kunstententoonstelling Triënnale.

De Skyscraper (the Bruges Whale) stond vlakbij het standbeeld van Jan Van Eyck aan de Spinolarei. De gigantische sculptuur is gemaakt van plastic afvalmateriaal uit zee. Het kunstwerk is van de twee kunstenaars Jason Klimoski en Lesley Chang uit New York. Samen met heel wat vrijwilligers schuimden ze de stranden van Hawaï af om afval bijeen te rapen. Daarmee werd dan de blauwe vinvis gemaakt.

De walvis was ontzettend populair in Brugge en heel wat Bruggelingen wilden het kunstwerk houden. Maar de afspraak was dat de walvis na de kunstententoonstelling zou verhuizen naar het Nederlandse Utrecht.

Meest gelezen