Alles over beren in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel

In het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel gaat vandaag een tentoonstelling open over beren, 'Teddy en Beer'. Je komt er alles te weten over hoe beren leven, wat ze eten en wat je moet doen als je er een tegenkomt.

Op de tentoonstelling Teddy en Beer zie je de acht soorten beren die nog leven, zoals de bruine beer, panda en de ijsbeer. "Het zijn opgezette beren die natuurlijk niet gedood zijn voor onze tentoonstelling", vertelt Hans Van Lierde van het Museum voor Natuurwetenschappen. "Je ziet ook het skelet van een beer die ooit in ons land leefde. In de periode voor de middeleeuwen waren er ook hier bij ons beren."

Breng je beer mee

Je mag ook je eigen knuffelbeer meebrengen naar de tentoonstelling. Je kan dan een speciaal parcours volgen in het museum en uitzoeken op welke beer jouw knuffel lijkt. Je kan ook dansen en kruipen als een beer. En dankzij een speciale microfoon kan je met je eigen stem het geluid van een beer perfect nabootsen. 

Oeps, een beer

En wat je moet doen als je ooit een beer tegenkomt ? "Er zijn 2 manieren", vertelt Hans Van Lierde. "Als de beer nog ver van jou vandaan is, moet je je groot maken. Je moet zwaaien en geluid maken en dan rustig achteruit stappen. Als de beer vlakbij is, moet je gaan liggen met je gezicht naar de grond en je handen in je nek. Als je kan vermijden dat de beer je omrolt, zal hij na een tijdje zelf weggaan". 

Meest gelezen