Videospeler inladen...

Brusselse politie: "Twintig procent van de politieagenten zijn ziek"

Bij de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene hebben gisteren 15 procent van de agenten zich ziek gemeld. Vandaag liep dat aantal op tot 20 procent. Volgens de vakbonden zou dit één van de manieren kunnen zijn om duidelijk te maken dat de werkdruk te hoog ligt. 

De voorbije dagen hebben opvallend veel agenten, die opgevorderd waren voor de EU- en ASEM- top, zich ziek gemeld. "Gisteren heeft zo'n 15 procent van onze mensen zich ziek gemeld. Vandaag gaat het al om 20 procent.", zegt Ilse Van de Keere, woordvoerster van de Brussele lokale politie. "We weten dat dit te maken heeft met de sociale onrust die er heerst. Maar wij zitten rond de tafel." 

Met de actie willen de agenten onder meer het statuut van de politie aanklagen, maar ook de pensioenen en het gebrek aan personeel. 

Politie-inzet voor top verzekerd, oplossingen zoeken voor andere taken

De komende dagen vinden in Brussel de BREXIT en ASEM- top, top tussen Europa en Aziatische landen, plaats. Voor de veiligheid hiervan staat onder andere de Brusselse politie in. Ook al zijn er heel wat agenten ziek, de Brussele lokale politie verzekert de veiligheid. "De beveiliging van de EU- en ASEM-top zal niet te lijden hebben onder het protest binnen de politie", zegt Ilse Van de Keere. "Om die top in goede banen te leiden wordt immers, zoals steeds, samengewerkt met andere lokale politiezones en met de federale politie. Voor de organisatie van de andere opdrachten bekijken we hoe wie die kunnen organiseren. Mogelijks worden er commissariaten gesloten."

Bekijk hieronder het verslag uit Het journaal.

Videospeler inladen...

Meest gelezen