Erg druk in bedrijf dat burgemeesterssjerpen maakt

Waelkens NV in Oostrozebeke is het enige bedrijf waar er nog burgemeesters- en schepensjerpen worden gemaakt. Het is er bijzonder druk.

2000 sjerpen 

Nu de burgemeesters en schepenen stilaan zijn aangeduid, moeten ze ook al een beetje gaan denken aan hun outfit. Eén van de onmisbare attributen is de sjerp. Bij Waelkens in Oostrozebeke maken ze die. Momenteel zijn ze bezig met de nodige voorbereidingen. Het bedrijf verwacht dat er zo'n 2.000 sjerpen de deur zullen uitgaan. 

Geen zwart en geel in Wallonië

Waelkens verwacht vooral veel bestellingen uit Wallonië. Daar zijn de burgemeesterssjerpen gewijzigd. Die moeten nu een goudkleurige kwast hebben. Ook de kleuren voor de schepensjerp zijn veranderd. Vroeger was dat zwart en geel, maar dat zijn de kleuren van Vlaanderen. Dat zien ze in Wallonië niet meer zitten, dus is het kleur nu rood en geel. 

Met de hand gemaakt

De sjerpen worden met de hand gemaakt en kosten tussen de 100 en 200 euro. Er zijn twee standaardmaten, maar voor corpulente burgemeesters worden er extra grote sjerpen gemaakt.

Meest gelezen