Lubbeek krijgt wijnproductiecentrum

In Lubbeek komt dan toch een wijnproductiecentrum aan het kasteel van Linden. Dat is best opvallend, want de twee eerste bouwaanvragen werden afgekeurd wegens te groot. Maar drie keer is dus scheepsrecht.

"De eerste twee voorstellen waren echt veel te groot", steekt schepen Paul Duerinckx van wal. Ondernemer Urbain Vandeurzen, die ook eigenaar is van het kasteel, had bij de eerste bouwaanvraag een futuristisch pand voorgesteld aan de rand van het Lindenbos. "Maar dat zou het uitzicht danig verstoren, dat we dat meteen hebben geweigerd", zegt de schepen. Ook het tweede, afgeslankte voorstel was nog te groot en zou nog steeds voor mobiliteitsproblemen zorgen. Bovendien kwamen er maar liefst 400 bezwaarschriften binnen. Exit plannen voor een wijnproductiecentrum.

Derde keer, goeie keer

Maar ondernemer Vandeurzen gaf niet op. Zijn derde voorstel, een pand aan de Nachtegalenstraat dat perfect bij de huizen past, en waar maar één keer per maand wordt geleverd, krijgt wel een ja. En dus kan de eigenaar van het kasteel binnenkort zijn eigen, Lubbeekse wijn brouwen.  

Meest gelezen