Opgelet: nieuwe fase van werken op E40 in Gent gaat van start

De grote werken op de E40 bij Gent gaan een nieuwe fase in, en dat kan opnieuw grote verkeershinder veroorzaken. Om 6 uur schuift de werf op richting Merelbeke. Het op- en afrittencomplex van Sint-Denijs-Westrem is terug helemaal open voor het verkeer. Maar de opritten van de E17 in Zwijnaarde naar de E40 richting Brussel, die gaan dicht. Verkeer moet omrijden langs de R4, de ring rond Gent. 

De werfzone op de E40 schuift op richting Merelbeke en zal tussen de verkeerswisselaar in Zwijnaarde en de Tijarm, richting kust komen te liggen. Vanaf 6 uur start de aannemer met freeswerken in de nieuwe werfzone. Het op- en afrittencomplex van Sint-Denijs-Westrem (nr. 14) is terug volledig open voor het verkeer. Twee nieuwe lussen van de verkeerswisselaar in Zwijnaarde gaan dicht. 

De aannemer vernieuwt het asfalt van de pechstrook, de eerste en tweede rijstrook van de E40 en de oprit naar Brussel. Ook de brug over het Scheldekanaal, richting Brussel, wordt aangepakt.

Ook in deze fase verwacht het Agentschap Wegen en Verkeer hinder, zeker tijdens de spitsuren. De zone mijden of goed geïnformeerd de weg opgaan, blijft de boodschap. Er geldt omwille van de veiligheid nog steeds een snelheidsbeperking van 50 km/u.

Problemen voor ochtendspits

"Er blijven in beide richtingen maar twee rijstroken open" zegt Hajo Beeckman van de  VRT-verkeersredactie. "Maar de opritten van de E17 in Zwijnaarde naar de E40 richting Brussel, die gaan dicht. Wie dus vanuit Gent of Antwerpen komt, moet omrijden via de R4 in Sint-Denijs-Westrem. Verkeer vanuit Kortrijk moet zijn weg zoeken via Destelbergen en de R4 naar Merelbeke. De ochtendspits zal heel wat problemen brengen voor de pendelaars op de R4 zelf, maar ook rond het UZ Gent en in de randgemeenten Zwijnaarde en Merelbeke, ten zuiden van Gent."

Meest gelezen