Parket gaat in beroep tegen 4 verdachten die enkelband kregen in voetbalschandaal

Het federaal parket tekent beroep aan tegen de beslissing van de raadkamer om 4 verdachten vrij te laten met een enkelband in het dossier van het voetbalschandaal. Dat betekent concreet dat alle 9 verdachten in principe nog zeker twee weken in de cel blijven.

Gisteren moesten alle 9 verdachten in het voetbalschandaal voor de raadkamer verschijnen. Die besliste om alle verdachten verder aan te houden. Maar van de 9 verdachten mochten er 4 vrij met een enkelband. Het gaat om twee makelaars, Mejjati en Siljanoski, de financieel directeur van KV Mechelen Thierry Steemans en de vriendin van spilfiguur Veljkovic. Tegen die beslissing heeft het federaal parket nu beroep aangetekend. Concreet betekent dat dat zij in principe toch nog zeker twee weken in de cel blijven, tot de kamer van inbeschuldigingstelling zich buigt over het beroep.

Over de andere verdachten besliste de raadkamer gisteren dus dat zij aangehouden bleven en de cel ook niet mochten verlaten. De advocaten van 4 van die 5 verdachten gaan in beroep. Enkel spilfiguur Veljkovic legt zich neer bij zijn aanhouding. Hij blijft dus zeker een maand in de gevangenis.

Meest gelezen