Videospeler inladen...

Pro League steunt dak- en thuisloze voetballers op internationale Dag tegen Armoede

Vandaag 17 oktober is de Internationale Dag tegen de Armoede. De gelegenheid voor de Belgian Homeless Cup (BHC) om haar campagne “My Team, My Home” te lanceren. De BHC is een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor mensen die kampen met dak- of thuisloosheid. Door de voetbalwereld te verenigen achter dezelfde slogan, wil de BHC zoveel mogelijk mensen bewust maken van de kracht van een voetbalteam in de strijd tegen armoede. 

Als partner van de Belgian Homeless Cup, is de Pro League overtuigd van de sociale kracht van een voetbalteam. Het gevoel van thuiskomen wanneer je deur van de kleedkamer opent en je er de gezichten van jouw teamgenoten ziet, wordt volgens de Pro League gedeeld door alle voetballers. Dat gevoel staat los van herkomst, leeftijd, geslacht of levenswandel. 

Het is de reden waarom de hele voetbalwereld er voor gekozen heeft om zich solidair te verklaren met de BHC door deel te nemen aan de campagne “My Team, My Home. Rode Duivels Vincent Kompany en Youri Tielemans spreken in een campagnefilmpje met spelers van een Homelessclub.  Ze leggen daarin uit hoe ze een thuis in het voetbal hebben gevonden.

Lees verder onder de video.

Videospeler inladen...

Een nationaal toernooi in Brussel, lokale evenementen overal in België

Sinds haar oprichting in 2008 is de Belgian Homeless Cup een organisatie geworden die over het hele land actief is en nationale steun krijgt.

Van Kortrijk tot La Louvière en van Moeskroen tot Antwerpen worden de samenwerkingen tussen voetbalclubs en sociale organisaties concreet gemaakt in lokale evenementen die de problematiek van dak- en thuisloosheid onder de aandacht brengen. Vandaag organiseert BHC een nationaal toernooi op het Beursplein in Brussel.

Meest gelezen