Schoolbus vat vuur in Gierle, geen gewonden

Vanmiddag heeft een schoolbus vuur gevat aan de Beersebaan in Gierle, bij Lille. Er vielen geen gewonden.

Evacuatie via de nooddeur

De bestuurder vervoerde 8 kinderen en een begeleider. Toen ze een brandgeur opmerkten, werd de bus aan de kant gezet. De kinderen konden buiten via een nooddeur aan de achterzijde. De automatische deur aan de voorkant werkte niet meer. De bestuurder en de begeleider waren beginnen blussen maar konden de vlammen niet de baas.

Waterreservoir

Een vrachtwagenbestuurder die mobiele toiletten vervoerde, stopte en had een waterreservoir bij. Zo konden ze het vuur onder controle krijgen. De motor en het dashboard van de bus zijn uitgebrand. De kinderen werden ter plaatse door de hulpdiensten gecontroleerd en konden nadien met een vervangbus verder naar huis. Het gaat om leerlingen van de school 'de 3master', een school voor buitengewoon onderwijs in Kasterlee. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Meest gelezen