Videospeler inladen...

Somers over Grimbergen: "Kunnen, mogen en willen niet samenwerken met extreemrechts"

Voor Vlaams fractieleider Bart Somers (Open VLD) is het duidelijk: een liberale partij zoals de zijne kan niet samenwerken met extreemrechts. Mijn mening daarover is glashelder, zegt hij daarover aan "Villa Politica". Somers doelt op de coalitievorming in Grimbergen, waar Open VLD in zee gaat met de lijst "Vernieuwing" van ex-VB'er Bart Laeremans.

"Onze statutaire commissie buigt zich daarover, maar ik ben iemand die sterk gelooft dat een liberale partij gebaseerd op haar humane waarden onmogelijk kan samenwerken met extreemrechts", aldus Bart Somers. "Mijn mening daarover is glashelder."

Voor alle duidelijkheid: het is niet Somers die over die problematiek beslist. "We hebben daarvoor een orgaan dat daarvoor de bevoegdheid heeft gekregen van onze leden om daarover een oordeel te vellen op basis van onze statuten", zegt hij. "Onze statuten zijn duidelijk: wij kunnen niet, wij mogen niet en wij willen niet met extreemrechts samenwerken."

"Ik vind het heel belangrijk dat onze partijvoorzitter heeft beslist om dat onmiddellijk naar de statutair commissie te brengen en die interne rechtbank zal erover oordelen", besluit Bart Somers.

Bekijk hieronder het fragment uit "Villa Politica".

Videospeler inladen...

Meest gelezen