Laurie Dieffembacq

Entourage voetballer Myny benaderd in aanloop naar degradatiewedstrijd 

Ex-Waasland-Beveren speler Olivier Myny zou aan de speurders verklaard hebben dat iemand uit zijn omgeving benaderd werd om de wedstrijd van Waasland-Beveren tegen KV-Mechelen, eind vorig seizoen, te vervalsen. Myny zegt dat hij daar niet op ingegaan is. Zijn huidige club OH Leuven blijft achter de speler staan.  

Voor het eerst heeft een speler toegeven dat er vorig seizoen een poging tot wedstrijdvervalsing is geweest in onze eerste voetbalklasse. In de aanloop naar de degradatiewedstrijd tussen Waasland-Beveren en KV Mechelen zou er een gesprek geweest zijn met iemand uit de entourage van de ex-Beverenspeler. De voetballer beweert dat hij zijn uiterste best heeft gedaan in die match en dus niet aan wedstrijdvervalsing heeft gedaan.

Het gerecht zoekt nu uit of dit geïnterpreteerd kan worden als poging tot wedstrijdvervalsing. In afwachting werd de speler vrijgelaten zonder voorwaarden. Hij is wel in verdenking gesteld van deelname aan een criminele organisatie. Myny's makelaar werd wel in verdenking gesteld. Hij is vrij onder voorwaarden. 

Twee spelers werden tot dusver ondervraagd in de zaak. Davy Roef, die enkel werd gehoord als getuige, en Olivier Myny. Beiden speelden voor Waasland-Beveren toen KV Mechelen en Eupen vorig jaar vochten om in 1A te blijven. 

Meest gelezen