Mozkito

CD&V en N-VA in Asse zullen komende 6 jaar samen werk maken van betere mobiliteit

In Asse hebben CD&V en N-VA hun bestuursakkoord voorgesteld. N-VA krijgt vier schepenmandaten en de gemeenteraadsvoorzitter, terwijl CD&V de burgemeesterssjerp en nog drie schepenen binnenrijft. N-VA wordt onder meer bevoegd voor sociaal beleid. CD&V levert met Koen Van Elsen opnieuw de burgemeester en krijgt de mobiliteitsproblemen voorgeschoteld.

CD&V en N-VA, samen goed voor 18 van de 31 zetels in Asse, maken de komende legislatuur werk van een betere mobiliteit. “We hebben uitdrukkelijk die bevoegdheid gevraagd”, meldt CD&V-voorzitter Stef Stiers. “We hebben socialistisch en liberaal mobiliteitsbeleid gekend, maar nu gaan wij het aanpakken. De rondweg moet gerealiseerd worden," klinkt het vastberaden. Nu is alleen het eerste gedeelte van die zogenoemde Ring rond Asse aangelegd, tot aan het station. "Samen met onze coalitiepartner N-VA gaan we Mobiliteitsminister Weyts vragen om de nodige fondsen voor de rest van de rondweg eindelijk voor vrij te maken. Het is zeker onze ambitie om de volledige rondweg binnen de zes jaar gerealiseerd te zien.”

Ook opmerkelijk: de beheerraad van het autonoom gemeentebedrijf wordt opgedoekt. Het schepencollege zal voortaan de rol van directiecomité overnemen. Het nieuwe bestuur wil met die ingreep het aantal bestuursorganen afslanken.

Meest gelezen