CD&V en Pro 3590 willen terugkomen op voorakkoord in Diepenbeek

In Diepenbeek zit de politieke situatie momenteel muurvast. CD&V en Pro 3590 willen dan toch een coalitie met PUUR. Maar het probleem is dat ze al een voordrachtsakte hebben getekend met N-VA en Open VLD.

CD&V, Pro 3590, Open VLD en N-VA in Diepenbeek hadden een voorakkoord. En ze hadden zelfs al een officiële voordrachtsakte grotendeels ondertekend.  Maar CD&V en Pro 3590 willen daar nu op terugkomen. Ze willen in zee gaan met de partij PUUR van huidig burgemeester Hermans, omdat die hen een beter voorstel heeft gedaan. Maar je mag maar één voordrachtsakte ondertekenen. Ze gaan in Diepenbeek nu de hulp inroepen van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) om te zien hoe ze uit de impasse kunnen geraken. 

Kiezersbedrog

Huidige burgemeester Patrick Hermans geeft toe dat de hele situatie slecht overkomt bij de inwoners. "Iedereen had gedacht, dit gaat snel in orde zijn, twee grote partijen. Maar politiek is niet alles 1 + 1 = 2. Dat kan soms heel complex zijn. In Diepenbeek zitten we nu in die situatie, wat heel jammer is."  Afwachten hoe en wanneer ze eruit geraken in Diepenbeek. 

 

Meest gelezen