Na de spanningen in aanloop naar verkiezingen: "We willen weer vrede in Herstappe"

In Herstappe wil de toekomstige burgemeester Leon Lowet van Gemeentebelangen dat de rust weerkeert, na de verkiezingen. En huidig burgemeester Claudy Prosmans sluit zich daar bij aan.

De voorbije maanden waren er al wat strubbelingen in Herstappe. En in aanloop naar de verkiezingen werd het dorp echt verdeeld in twee kampen. Er was het kamp van Leon Lowet van Gemeentebelangen en dat van huidig burgemeester Claudy Prosmans. Want die had een eigen lijst opgesteld: Herstappe+. Het ging er op momenten zo hevig aan toe dat de aanhangers van de verschillende kampen met elkaar op de vuist gingen op straat.

Strijdbijl begraven

 "Het is hier altijd een harde strijd, want elke stem is belangrijk, dat kan hier een zetel verschil geven", vertelt Leon Lowet. "Ik heb de voorbije weken daar ook fouten in gemaakt, dat geef ik toe. En ik heb dat ook besproken met Claudy. Er is teveel polemiek geweest, we moeten er nu voor zorgen dat Herstappe terug een aangenaam dorp wordt."

Het was 12 jaar geleden dat de inwoners van Herstappe nog moesten gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Gemeentebelangen behaalde uiteindelijk 58,2 procent van de stemmen. Herstappe+ 41,8 procent .

Meest gelezen