Belga

Na 12 jaar scheiden de wegen van Wendy Van Wanten en Frans Vancoppenolle "minstens tijdelijk"

Zangeres en actrice Wendy Van Wanten en haar voormalige manager Frans Vancoppenolle zijn niet langer een koppel. "We hebben besloten om minstens tijdelijk uit elkaar te gaan", zegt Van Wanten. Ze leerde Vancoppenolle in 2006 kennen via het druk bekeken VTM-programma "Wie wordt de man van Wendy". Hij was in de zoektocht een van de finalisten.

"Frans en ik gaan voor het ogenblik door een moeilijke tijd", zo laat Wendy Van Wanten weten op Instagram. "We hebben besloten om minstens tijdelijk uit mekaar te gaan en mekaar wederzijds de tijd te geven om na te denken, te helen en tot rust te komen." Voorts vraagt ze de media om terughoudendheid.

(Lees voort onder de Instagrampost.)

Tv-zoektocht naar partner en docusoap

Wendy Van Wanten was in 2006 de eerste BV die via een tv-format op zoek ging naar een geschikte partner. Later volgden nog Phaedra Hoste en Pieter Loridon, zij het met minder succes. Van Wanten koos na lang twijfelen in een spannende finale uiteindelijk voor Frans Vancoppenolle. Zijn humor gaf de doorslag. En de vonk bleek oprecht, want ze vormden daarna ook daadwerkelijk een koppel.

Het stel gooide in de jaren nadien hoge ogen toen ze in hun docusoap "Wendy & verwanten" naakt poseerden voor hun single "We zijn toch zo verschillend", een duet geschreven door Vader Abraham, én toen Van Wanten op 48-jarige leeftijd beviel van dochtertje Estelle (nu 10).  

"Wie wordt de man van": de parodie

Van Wanten speelt momenteel de hoofdrol in de theaterparodie "Wie wordt de man van Wendy" waarin Andy Peelman en Karel Deruwe naar haar hand dingen. De voorstelling ging vorige vrijdag in première. Grote afwezige toen was Vancoppenolle. 

Van Wanten gaf in juli nog een uitgebreid interview aan Kim Debrie van Radio 2 (lees het hier). Ze gaf toen aan dat ze opnieuw de innerlijke rust had gevonden: "Ik zou mijn geluk een 8 op 10 geven. Maar de 10 op 10, die moet nog komen."

Meest gelezen