Laurie Dieffembacq

Air Belgium zet dan toch activiteiten voort

Luchtvaartmaatschappij Air Belgium zet dan toch haar activiteiten verder. Dat is beslist tijdens een bijzondere raad van bestuur. De L'Avenir-kranten schreven donderdag dat de financiële toestand van de maatschappij precair is, maar ze wordt dus voorlopig niet opgedoekt.

Tijdens een raad van bestuur en een aandeelhoudersvergadering heeft het management updates van zijn actieplan en businessplan voorgesteld.  "De aandeelhouders erkenden die actie en zagen geen reden om de continuïteit in gevaar te brengen", klinkt het in een korte mededeling. "De komende weken worden er meetings ingepland om de aandeelhouders te informeren over de vooruitgang."

Air Belgium schortte begin oktober de enige lijnverbinding op, tussen Charleroi en Hongkong, door een geschil met de Chinese touroperatoren onder leiding van UTour waarmee de maatschappij samenwerkte. Die stelden eisen waardoor de verbinding niet rendabel kon zijn.

"Een tijdelijke pauze die niets verandert aan onze strategie" van lijnvluchten naar China, benadrukte topman Niky Terzakis toen.
Sindsdien worden de vier Airbus A340-toestellen van Air Belgium ingezet voor vluchten voor andere maatschappijen, zoals British Airways.

Meest gelezen