Bellot fluit NMBS terug over fietsverbod op spitsuurtreinen

Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) fluit de NMBS terug in verband met een eventueel verbod van gewone fiets op de trein tijdens de spits. Volgens de NMBS lopen treinen te veel vertraging op als er te veel reizigers met een gewone fiets opstappen. Maar Bellot vindt een dergelijke algemene maatregel niet kunnen.

Bellot zal niet instemmen met een algemene maatregel voor alle lijnen als er alleen maar een probleem is op enkele treinen tijdens de spits. Tijdens het vragenuurtje in de Kamer zei hij dat hij het niet eens is manier waarop de NMBS tewerkgaat.

Hij wil dat de spoorwegmaatschappij eerst goed analyseert op welke lijnen treinen vertraging oplopen omdat er te veel reizigers met een gewone fiets opstappen. Eventuele maatregelen moeten ook eerst worden besproken met de organisaties die de pendelaars en de fietsers vertegenwoordigen.

Meest gelezen