Videospeler inladen...

Björn Soenens: "Trump doet alsof hij geschokt is over migratieproblemen, maar het komt hem politiek goed uit"

Tweeduizend Hondurezen zijn op de vlucht voor het geweld en de armoede in hun land. Via Guatemala en Mexico hopen ze de grens met de VS over te steken om een beter leven op te bouwen. De Amerikaanse president Donald Trump heeft er al mee gedreigd de grens tussen Mexico en de VS te sluiten om te beletten dat de Hondurezen het land binnen geraken.

Ongeveer 2.000 Hondurezen zijn zaterdag vanuit San Pedro Sula vertrokken richting Amerika om er een beter leven op te bouwen. Ze zijn op de vlucht voor het geweld en de armoede in Honduras.

In buurland Guatemala is de groep migranten nog aangegroeid. Ze hopen via Guatemala en Mexico door te reizen naar de Verenigde Staten.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft er intussen mee gedreigd de grens met Mexico te sluiten om een einde te maken aan een "aanval van migranten".

"Ik moet, in de meest krachtige bewoordingen, Mexico vragen een einde te maken aan deze aanval. Indien het daartoe niet in staat is, zal ik een beroep doen op het Amerikaanse leger en onze zuidelijke grens sluiten", tweette het Amerikaanse staatshoofd.

Donald Trump legt een verband tussen de migratieproblemen en de Democratische oppositie. "President Donald Trump doet alsof hij geschokt is, maar eigenlijk komt het hem politiek heel goed uit. Zijn achterban wordt zwaar aangevuurd door het thema van de illegale immigratie. President Trump raadt ook de kandidaten voor de Congresverkiezingen van zijn Republikeinse partij aan om dit als een geweldig thema te gebruiken tegen de Democraten", analyseert Björn Soenens in "Het Journaal".

"Over de Democraten zegt Donald Trump dat ze de grenzen willen opengooien, wat niet waar is. De vorige president Barack Obama heeft als president een recordaantal illegalen het land uitgezet. Ondertussen is de president ook ongelukkig over de toename van het aantal vluchtelingen en immigranten bij de grens met Mexico. Hij krijgt de steun van Fox News. Fox News zegt: "Als je tegen open grenzen bent, stem dan Republikeins"", besluit Soenens.

Videospeler inladen...

Meest gelezen