Videospeler inladen...

Er zaten eens een Fransman, een Belg, een Duitse en een Luxemburger op café...

Een opmerkelijke foto: na afloop van de Europese top gisteravond is onze premier Charles Michel nog gaan pintelieren op de Grote Markt in Brussel. Hij deed dat samen met zijn Luxemburgse collega Xavier Bettel, de Franse president Emmanuel Macron en met de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

De boog kan niet altijd gespannen staan, ook niet voor toppolitici. Na de moeilijke gesprekken over de brexit op de Europese stop, trok het vierschap Michel, Bettel, Macron en Merkel naar het etablissement le Roy d'Espagne op de Grote Markt in Brussel alwaar ze enkele alcoholische dranken nuttigden.

Naast het viertal zat ook een internationaal gezelschap (zie tweet in artikel): onder meer een bioloog uit Duitsland en een Amerikaanse neurowetenschapper. Ze hadden meteen een connectie met Merkel, die ook van opleiding wetenschapper is. Maar toen ze haar vragen stelden over de brexit, antwoordde de Duitse bondskanselier: "Alstublieft, het is een prachtige avond, laat ons het niet verknallen." Dat getuigt althans de Kroatische journalist Hrovje Kresic die het hele voorval op de gevoelige plaat kon vastleggen.

De brexit? Laat ons deze mooie avond niet verknallen

Angela Merkel, Duits bondskanselier

 "We hebben de kans gehad voor een debriefing", verklaart premier Michel op the morning after. "Het was ook een moment om de mooie resultaten van Xavier Bettel in Luxemburg te vieren." Ook in Luxemburg waren er vorige zondag verkiezingen. De partij van de Luxemburgse premier Bettel ging er lichtjes op achteruit, maar Bettel zelf blijft met ruim 30.000 voorkeurstemmen wel de populairste politicus van het Groothertogdom.

Vandaag is het overigens weer bittere ernst op dag twee van de Europese top. De staatshoofden en regeringsleiders zullen er onder meer praten over migratie.

(Foto's: het was journalist Hrvoje Krešić (N1) die de regeringsleiders kon spotten)

Videospeler inladen...

Volg VRT NWS ook via Instagram:

Meest gelezen