Groen vraagt hertelling stemmen in Bilzen

In Bilzen vraagt de partij Groen een hertelling van de stemmen, in enkele stembureaus. Volgens lijsttrekker Johan Danen zijn er enkele onregelmatigheden aan het licht gekomen.

Groen stapt naar de Raad voor verkiezingsbetwistingen in Brussel. De partij vraagt een hertelling van de stemmen in enkele stembureau's. Johan Danen: "De stembrieven worden eerst geteld in het stembureau. Ze worden dan naar het telbureau gebracht. En als ze daar aankomen worden ze opnieuw geteld. En die cijfers verschillen hier en daar."

Elke stem telt

"We hadden vier stemmen te weinig om een extra zetel binnen te halen, dus er staat veel op het spel", voegt Danen er aan toe. Het is de Raad voor Verkiezingsbetwistingen in Brussel die moet beslissen of er een hertelling komt.

Bilzen zal vanaf januari bestuurd worden door de coalitie Beter Bilzen, Bilzen Bruist en N-VA.

Meest gelezen