Behoud en Beheer Musea en Erfgoed Stad Antwerpen

Historische schepen in Antwerpen verhuizen voor heraanleg kaaien

Afgelopen nacht zijn in Antwerpen enkele historische schepen van de kaaien naar de droogdokkensite gebracht. Door de heraanleg van de kaaien ter hoogte van het Steen moeten de schepen van de MAS-collectie die er onder de hangars liggen verhuizen. 

Een eerste deel van de collectie werd al voor de zomer verhuisd. Afgelopen nacht stonden de transporten van de schepen "Amical" (foto hieronder) en de riviersnelboot "P905" (foto boven) op de planning. 

Rond 3 uur zijn de schepen op de site gearriveerd. Later vandaag worden de schepen daar op de juiste locatie op sokkels geplaatst. 

Behoud en Beheer Musea en Erfgoed Stad Antwerpen

Ook de komende week staan er nog verschillende transporten gepland, onder meer van de schepen "Bru24", "Sint-Antonius" en van de mijnenveger "Oudenaarde". Het gaat telkens om technisch complexe operaties. 

Verschillende schepen krijgen in principe een plek in het toekomstige maritiem museum op de Droogdokkensite. Op de Scheldekaaien moesten ze sowieso weg vanwege de lopende heraanleg, die de kaaien de komende 10 tot 15 jaar sterk moet opwaarderen als publieke ruimte en de stad beter moet beschermen tegen overstromingsgevaar.

Behoud en Beheer Musea en Erfgoed Stad Antwerpen

Meest gelezen