Videospeler inladen...

"Kinderen vinden rust in het buitengewoon onderwijs, hun welbevinden is veel beter"

Voor het eerst sinds de invoering van het M-decreet op 1 september 2015 zitten er weer meer leerlingen in het buitengewoon onderwijs. Het was nochtans de bedoeling van het decreet om leerlingen met een beperking te stimuleren les te volgen in het gewone onderwijs. Maar door het aanbod van het zogenoemde type 9 (voor kinderen met autisme) in het buitengewoon onderwijs stijgen de cijfers weer. 

In GO! MPI De Oase in Gent is het aantal leerlingen in het type 9 in vergelijking met vorig jaar verdubbeld. Het type 9 is voor normaal begaafde kinderen met autisme.

Sommige leerlingen hebben het gewone onderwijs geprobeerd, maar doen het hier beter. "We merken dat kinderen de rust vinden in het buitengewoon onderwijs", zegt schoolpsychologe Daphné De Schrijver. "En daardoor ontwikkelen ze ook verder op cognitief vlak. Het welbevinden is bij die leerlingen ook veel beter."

VIDEO: bekijk hieronder de reportage van "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen