Maatregelen moeten overlast Researchpark Zellik tegengaan

Nu de Pontbeeklaan aan het Researchpark in Zellik heraangelegd is, duiken een aantal bekende problemen daar opnieuw op. Het gemeentebestuur en het park nemen maatregelen.

Het is een oud fenomeen: jongeren die ’s nachts en vooral in het weekend komen racen op de hoofdweg van het Researchpark, chauffeurs die er hun vrachtwagen parkeren en mensen die er komen sluikstorten.

Nu de Pontbeeklaan (die nu Zone 1 Researchpark heet) heraangelegd is en enkel de groenafwerking nog moet gebeuren, is de plek weer de geliefkoosde locatie voor bovenstaande problemen. In samenspraak met het gemeentebestuur van Asse neemt het park nu maatregelen. Half december komen er hoogteslagbomen, een sas voor vrachtwagens dat ’s avonds en in het weekend afgesloten wordt en slimme camera's.

Ontradend

De maatregelen moeten ontradend werken. Kirsten Dejaegere, parkmanager van het Researchpark Zellik: “Door daar een toegangscontrole te plaatsen, kunnen we zien wie het domein betreedt. Indien nodig kunnen de ordediensten dan ingrijpen.”

De camera’s en slagbomen worden bekostigd door de gemeente Asse, het meldcentrum en de opvolging is voor rekening van het Researchpark.

Meest gelezen