AFP or licensors

Sagrada Familia krijgt na 133 jaar een bouwvergunning

In Barcelona is volgens burgemeester Colau een historisch akkoord gesloten over de officiële bouwvergunning van de Sagrada Familia. Het kerkbestuur en de stad hebben daarover een akkoord bereikt. Het bestuur van de Sagrada Familia betaalt de komende tien jaar in totaal 36 miljoen euro aan de stad, om te delen in de inkomsten van de belangrijkste toeristische trekpleister van Barcelona.

Voor het eerst in 133 jaar komt er een officiële bouwvergunning voor de Sagrada Famila, het bekendste bouwwerk van architect Antoni Gaudi in Barcelona. De eerste steen voor het gebouw werd in 1882 gelegd. Volgens de huidige planning moet het gebouw in 2026 afgewerkt zijn.

Het kerkbestuur en het stadsbestuur van Barcelona hebben twee jaar lang onderhandeld over de bouwvergunning. Het bestuur van de Sagrada Familia betaalt de komende tien jaar in totaal 36 miljoen euro aan de stad. 

De Sagrada Familia is de belangrijkste toeristische trekpleister in Barcelona. Jaarlijks lokt de kerk ongeveer 4,5 miljoen bezoekers, goed voor een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.

Over de bouwvergunning van de trap die is opgenomen in het ontwerp van Gaudi is nog geen overeenkomst afgesloten. Als de trap van de kerk gebouwd wordt zoals Gaudi het had gepland, dan moeten er huizen worden gesloopt bij de kerk.

AP2012
AFP or licensors

Meest gelezen