Videospeler inladen...

Opnieuw hinder op de luchthaven van Zaventem door stiptheidsacties douane 

Voor de tweede dag op rij voeren de douaniers stiptheidsacties op de luchthaven in Zaventem. Passagiers van aankomende vluchten moeten tot een uur aanschuiven om voorbij de douane te  passeren. 

De douaniers houden stiptheidsacties om het personeelstekort aan te klagen. Ze willen iedereen die van buiten de Schengenzone komt controleren. Voorlopig worden alleen mensen die aankomen op de luchthaven gecontroleerd. Vanaf maandag worden mogelijk ook vertrekkende passagiers geviseerd. De douaniers zullen dan bijvoorbeeld nagaan hoeveel cash geld er wordt uitgevoerd.

Volgens de douaniers zijn er 20 mensen te weinig. Ze vrezen dat de werklast na de brexit nog zal oplopen. De douaniers willen dat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) snel werk maakt van extra aanwervingen. Volgende week maandag is er overleg gepland tussen de vakbonden en de top van Financiën.

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen