100-jarige bruid: "Ik voel me weer 20!"

Na een relatie van 30 jaar beslisten Norah Witkiss en Malcolm Yates toch nog de sprong te wagen en die relatie te bezegelen met een huwelijk. Witkiss is intussen wel 100. Haar kersverse echtgenoot is 26 jaar jonger en omschrijft de bruid graag als haar 'toyboy'. Begin deze week was het zover en onder meer op de tonen van Abba’s "Dancing queen" werd de ceremonie, die plaatsvond in Prestatyn, aan de kust van Noord-Wales, ingezet. "Ik voel me weer 20", reageerde de gelukkige bruid nadien.

Een 30-tal familieleden en vrienden woonden de huwelijksplechtigheid bij. Het koppel ontmoette elkaar 30 jaar eerder tijdens een dansfeestje. Yates op nieuwswebsite Mirror: "Ik kon helemaal niet dansen, maar zij wel. Zij heeft het me dan min of meer geleerd." Sindsdien waren beiden onafscheidelijk. Witkiss was daarvoor 2 keer getrouwd, maar ook 2 keer weduwe geworden. Ze is moeder van 1 dochter. Yates was een gescheiden man, toen beiden elkaar ontmoetten. 

Norah Witkiss op BBC News: "Hoe het voelt om een bruid te zijn? Ik voel me weer 20. Heerlijk gewoon. Oh, ik een bruid! Dat is zo fantastisch. Het is het waard geweest hierop zolang te hebben gewacht. Ik zou nog langer gewacht hebben, mocht het nu nog niet gebeurd zijn."

"Hij doet echt alles voor mij. Nee, ik zou niet kunnen verder leven zonder Malcolm. Hij is een speciaal iemand, een erg speciaal iemand."

Op de vraag waarom ze nu pas trouwden, antwoordde Witkiss in september met: "Het kwam nu pas ter sprake en ik dacht dat het nu een goed moment was."

Meest gelezen