Douane op Zaventem voert actie voor de derde dag op rij

Op de luchthaven van Zaventem voert het personeel van de douane actie, net als gisteren en eergisteren. De doauniers protesteren tegen het personeelstekort. Ze houden stiptheidsacties bij de aankomende passagiers, en daardoor kunnen er wachtrijen ontstaan. 

Gisteren liepen de wachtrijen voor de aankomende passagiers op Zaventem op tot een uur, door de extra controles van de douaniers.

Volgens de douaniers zijn er 20 mensen te weinig. Ze vrezen dat de werklast na de brexit nog zal oplopen. De douaniers willen dat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) snel werk maakt van extra aanwervingen. Volgende week maandag is er overleg gepland tussen de vakbonden en de top van Financiën.

De vakbonden verwachten dat er ook maandag nog acties zullen zijn. Dan worden mogelijk ook vertrekkende passagiers geviseerd. De douaniers zullen dan bijvoorbeeld nagaan hoeveel cash geld er wordt uitgevoerd. Dinsdag is er overleg met de top van de douane.

Meest gelezen